четвъртък, 18 януари 2018 г.

Малко за Лунните възли

Южният и Северният възел в картата не са антагонисти. Те са двете лица на една монета, които имат нужда да бъдат интегрирани в живота ни хармонично. Винаги се простират по опозицията на два противоположни знака, които в същността си са двете камбанарии на същия храм. 

Ако Южният възел, например, се намира в знака Телец, то Северният автоматично попада в знака Скорпион. Южен възел в Телец описва човек, който идва в този живот с нагласата да държи материалната, финансовата, емоционалната сигурност във фокуса на живота си, да се разделя трудно и да приема промените драматично.

Посоката на развитие води до усвояване на способността да живееш в несигурност, да се разделяш, да умираш, да губиш и да се прераждаш отново с няколко фалшиви дрехи по-малко. Залитне ли човек само в скорпионската енергия на Северния възел обаче, рискува да забрави що е то радост и удоволствие от живота. Затова в крайна сметка човек усвоява уроците на Северния възел, но взима най-доброто и от Южния. В идеалния балансиран случай.

Тъй като Възлите са оста, по която Слънце, Луна и Земя се нареждат в една линия, те представляват метафизичната среща между дух, душа и тяло – разбирането на тяхното послание в хороскопа осветлява митарствата на душата по пътя към духа в условията именно на сегашното физическо съществуване.



Няма коментари: