четвъртък, 7 януари 2021 г.

12-ти дом според Константин Дараган

12-ти дом според Константин Дараган, не отговаря за емиграцията и това е широко разпространена заблуда. Според него идва от някаква наложена логика, т.е. е взет производен 9-ти от 4-ти и така се е получило 12-ти да е свързан с емиграцията.

Но производни домове не се използват в наталната астрология според него, това било хорарна техника, която е прехвърлена в наталната.

12-ти дом отговаря зя всякакъв вид изолации. Т.е. ако по 12-ти се вижда емиграция, то тя ще е насилствена такава, бежанец, принудителен мигрант.

Не се отнася към окултизъм, освен ако наистина не се занимаваме с незаконна практика, и тя трябва да се извършва скрито.

Всички видове наука, религия, окултизъм, мистицизъм, мироглед, както и следдипломно образование, се отнасят към 9-ти дом.

12-ти е именно за тайните и скритите неща. Онова, което правите скрито от другите.

В класическата астрология според него 12-ти отговаря за ползата от тайните на другите хора. Работи отлично при специалните служби, в съда, в приложната психология, защото човек всъщност получава в един или друг смисъл ресурси и доходи от чужди тайни. Има смисъл при изследвания, разследвания и проучвания, в това число и научни. Т.е. те буквално откриват тайни – тайни на хората, на вселената. Ангажирани са с поверителна информация.

Занимаваме с нещо, за което другите си нямат представа, нито разбират. А ние от това измъкваме печалба.

Още едно интересно решение за 12-ти дом, което не е много приложимо за градски жители, но по принцип е хубав традиционен, класически принцип – че това е домът на Дивата природа.

И ако дейността ни е свързана с околната среда, екология, предполага се, че защитаваме тези ресурси. Че прекарваме много време навън, на въздух, сред природата, работата ни е свързана с нея – например грижа или изследване на климатични процеси, диви животни, изобщо работа сред природата.

Според Дараган, 12-ти дом няма положителни практически значения. В политиката е важен, доколкото е дом на интригите.


Няма коментари: