събота, 30 ноември 2013 г.

Любовта - дълбока, земна и духовна!

Прекрасна статия на Мариана Петрова!

Любовта в този свят е изтъкана от претенции и очаквания.

Ако Венера /в индивидуалния хороскоп/ се намира в земен знак /Козирог, Телец и Дева/, то личността се привлича от партньор, който може да й предостави материални блага- от домашен комфорт до чисто финансови облаги.
Освен това сигурността и социалният статус е често повод за „влюбване".
Въздушните знаци „филтрират" чувствата през разума, така че тук изискванията са по-високи и комплексни. Водещ мотив и обещание за дълга връзка е „равнопоставеност" на интелектуално ниво, но не само! Не случайно тези зодиакални знаци се приемат за „студени". Най –важно тук е спечеленото уважение.
Водните знаци се потапят в дълбини от емоции, които трябва да бъдат задоволени чрез вярност, всеотдайност, романтика, мили жестове...
Огнените знаци не могат без „тръпка",а страстта, интереса и „огънчето" са водещи...

Но съществува и Любов, която не се вписва в логиката на индивида и е „необяснима", хипнотизираща. Тя се определя от така наречените – след Юпитериански планети. Най- често тези връзки са между майка и дете. Майката обича, дори когато рожбата й има сериозни проблеми от психически до физически. Тя е способна на всякакви жертви за него! Не при всички родители съществува подобна привързаност и практиката го доказва, но това беше най- лесния пример за проява на „духовната любов".

В астрологията Сатурн отговаря за минал живот и натрупан опит. Напомня на „хладна длан върху пламнало чело", добронамерена мъдрост, без която е почти невъзможно дългото съвместно съжителство между двама влюбени. Това е споделената необходимост да сте с човек, на който имате доверие, подобно на екипаж от стар кораб, преживял много бури и – ОЦЕЛЯЛ.

Съвместният Плутон пък, може би предава най-мощната кармична вибрация. Дори и да не вярвате в минали прераждания, на практика е доказано, че двойки с такъв аспект изпитват магнетично привличане и е почти невъзможно да се разделят завинаги. Ако все пак това се случи, изживява се драматично, последиците са сериозни и могат да доведат до трайна самота.

Нептун създава „телепатични мостове" между две половинки, които независимо от разстоянието „усещат" настроението на другия, „знаят" какво се случва с него. Нежност, състрадание, безотказна взаимопомощ ги благославя, като отплата за предишни действия.

Това са малки и отделни нишки от сложната плетеница на взаимоотношенията. Но както и да ги тълкуваме, става ясно, че към любовта не бива да се подхожда повърхностно, защото възможностите да се открие човек „пасващ" като зъбно колело върху нашите „ръбове" /претенции, начин на обичане, усещания за щастие.../ не са толкова много.
Идеалната любов обаче, не е „безоблачна", защото мисията на всеки е да израства духовно, като прави компромиси и се учи да разбира друга гледна точка, освен своята собствена. А това се случва единствено през обичта.
В заключение бих казала, че любовта е най-голямата награда, която можем да получим за това, което сме!

Няма коментари: